Nyár elején kezdtek meg egy adománygyűjtő akciót az önkormányzattal közösen az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub tagjai, mellyel a Dévai Szent Ferenc Alapítványt szerették volna segíteni. Idén több mint két tonna, tartós élelmiszert sikerült összegyűjteniük.

„Egyesületünk augusztus 31. és szeptember 8. között vendégeskedett Erdélyben. Júniusban kezdtük az adománygyűjtő akciót, ahogyan tavaly is tettük, mellyel a Dévai Szent Ferenc Alapítványt szerettük volna segíteni. Az akció annyira sikeres volt, hogy az eredetileg tervezett busz-utánfutó kombinációhoz, kellett még egy kisteherautó is, amivel el tudtuk vinni az adományokat” – mondta el Tóth János.

Élményekkel tértek haza az jólelkű ácsiak
 

 

Az egyesület elnöke hozzátette: hatalmas örömmel fogadták csapatukat a gyerekek, és persze a felnőttek is.

„Este érkeztünk meg Dózsa György településre és másnap reggel egyből reggeli után kipakoltuk az adományokat, és jöhettek a légvárak. Akkorra már nagyon izgatottak voltak a gyermekek, és volt nagy-nagy öröm, hiszen erre a napra a helyiek szerveztek egy „Őszi Gyereknap” elnevezésű programot, ahová több településről is érkeztek gyermekek” - részletezte.

Kitért arra is, hogy abban a megtiszteltetésben is részük volt, hogy Böjte Csaba testvér is meglátogatta az adományozókat, és misét tartott a rendezvényen résztvevőknek is, valamint kipróbálta játékaikat is.

Élményekkel tértek haza az jólelkű ácsiak