Munkaterület átadással elkezdődött a korábban ipari, majd logisztikai szerepet betöltő, Gyár utca 12. és Bajcsy-Zsilinszky utca 29. alatti egybefüggő, mára teljesen kihasználatlan, fejlesztendő volt Raksped terület rehabilitációja – jelentette be sajtótájékoztatón Molnár Attila polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke csütörtökön.

Molnár Attila elmondta, a beruházás értéke csaknem egymilliárd forint. A részben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 570 millió forintos támogatásból és a több mint 400 millió forint önkormányzati önerőből megvalósuló beruházás várhatóan 2020 szeptemberében fejeződik be.

Kitért arra is, hogy az épületbe költözik a Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény, mely alapfeladatain túl programokat, kikapcsolódási lehetőségeket biztosítanak a városban és a kistérségben élő családok számára.

„A szolgáltatóházban emellett egy többfunkciós családbarát fedett játszótér, egy ifjúsági közösségi tér, valamint szolgáltató és szociális funkciók elhelyezésére szolgáló terek is helyet kapnak, illetve a civil szervezetek által igénybe vehető irodák és klubhelyiségek is” – emelte ki Molnár Attila.

Elkezdődött a nonprofit szolgáltatóház és környezetének kialakítása
Fotó: Helyi Híradók/Nagy Tamás

 

Popovics György úgy fogalmazott, hogy Komárom ezzel a beruházással egy igazi közösségi térrel gazdagodik.

„Nagy öröm számomra, hogy a megyei önkormányzat is hozzájárulhatott ehhez a fejlesztéshez” – emelte ki a megyei közgyűlés elnöke.

Ez a beruházás növeli a terület vonzerejét és a városrész élhetősége is emelkedni fog. A nonprofit szolgáltatóházban igénybe vehető funkciók pedig nemcsak a helyi, hanem a komáromi járás valamennyi lakosa számára elérhetőek lesznek.