Szombaton zajlott le a hagyományos Sportünnep Komáromban, melyen az elmúlt évben eredményesen szerepelt sportolókat és edzőiket díjazta a városvezetés.

A gálán először a jó tanuló, jó sportoló diákokat köszöntötte az önkormányzat a színpadon. Idén Gerecs Ádám, Dián Roland Krisztián, Kocsi-Horváth Martin, Perje Péter Tibor, Gjika Dániel Botond, Somodi Anna, Lelovics Nóra, Kempl Barnabás, Beigelbeck Tamás, Pénzes Laura, Hegyi Bíborka, Buzás Tamás, Zubek Tímea és Hegyi Tamara vehette át az elismeréseket.

Komárom legjobb felnőtt férfi sportolója Grónai Sándor, az Alexandros Bulls Kick-Box és Thai Box SE versenyzője lett, aki tavaly megszerezte a Thailand Muay thai Bangla Boxing Stadium bajnoki övét, emellett Európa-bajnoki címet és vb-bronzérmét is szerzett. A nőknél Mészáros Anna érdemelte ki a díjat, aki az elmúlt esztendőben magyar bajnoki címe mellé a K-1 X-fight bajnokság aranyérmét is elnyerte, továbbá a K-1-es profi gálán is ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

A junior férfi kategóriában a tavaly ifjúsági olimpiai bajnoki címet szerző sportlövő Pekler Zalán végzett az első helyen. Díja mellé 2018-ban két ezüstérmet is hozott a dél-koreai világbajnokságról, sőt az ausztrál világkupáról is ezüsttel tért haza. A lányok közül az ifjúsági és junior bajnoki címmel büszkélkedő, országos csúcsjavító sportlövő Horváth Lea kapta a kitüntetést, aki az elismerés mellé a közönségdíjat is hazavihette.

Az év edzője Kisvárdai István, a sportlövők tréneré lett.

A legjobb férfi csapatjátékos címet az NB III-as Komáromi VSE-ben futballozó, huszonkilencszeres válogatott Kenesei Krisztián nyerte el, a nőknél pedig Suhajda Anita labdarúgó kapta a díjat.

A Komárom város sportjáért elismerését idén a Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal érdemelte ki.

Az eseményen részt gratulált a sportolóknak és edzőiknek Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, Molnárné Taár Izabella a Komáromi Járási Hivatal vezetője, Molnár Attila polgármester, valamint a város alpolgármesterei és képviselői is.