Ismét összeült a város képviselő-testülete, amely a hétfői nyílt ülésen tizenöt, míg a zárt részen további négy napirendi pontról döntött a Városháza dísztermében.

A beszámolókkal tarkított ülésen a képviselők egyebek közt elfogadták a Komáromi Rendőrkapitányság, a Komáromi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, a Komáromi Mentőállomás, a Komáromi Jókai Mór Könyvtár és a Komáromi Turisztikai Egyesület tavalyi működéséről szóló tájékoztatót, emellett az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. és az ÉDV Zrt. beszámolóját is. A városvezetés ezután megszavazta a Komáromi Szivárvány Óvoda vezetőjének előterjesztését, majd újabb öt évre bizalmat szavazott Pintér Jánosné intézményvezetőnek.

Molnár Attila polgármester ezután tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszakban benyújtott pályázatok eredményeiről és a folyamatban lévő projektek végrehajtásáról. Elmondta, hogy számos fejlesztés ért a megvalósítási szakaszba, emellett azt is kihangsúlyozta, hogy év végére az összes óvoda udvara megújul.

Czita János alpolgármester az ülésen kiemelte, hogy június elején légi és földi szúnyoggyérítés is volt a városban a katasztrófavédelemnek köszönhetően, de a hét második felében önkormányzati forrásból újabb légi és földi védekezés lesz majd Komárom több mint 800 hektáros területén.

Az ülés végén Pekler Zalán sportlövőt köszöntötték, aki Komárom Városért emlékérmet kapott, majd Egyed Gábor tanárt, aki Komárom Város Pedagógiai díját vehette át. Ők elfoglaltságuk miatt nem tudták részt venni az átadón.

Mellettük Révész Katalin belgyógyász szakorvos és Szabó Gyuláné védőnő Komárom Város Egészségügyi díját vette át Molnár Attila polgármestertől és Kreft-Horváth Loránd alpolgármestertől, munkájuk elismeréséül.