A Petőfi Sándor Művelődési Házban vasárnap 14 óra után kezdtek gyülekezni a helyi és környékbeli asszonyok.

„A farsangi időszakban a bálozás és a szórakozás van előtérben” – mondta el a Helyi Híradóknak Nyikus Anna. A művelődési ház vezetője hozzátette: régen is ilyenkor jöttek össze a falukban a férfiak és asszonyok és sorra tartották a zenés összejöveteleket. A férfiak például ilyenkor választottak pár maguknak és ez volt az esküvők időszaka is. A főként mezőgazdaságban dolgozók ilyenkor kedvükre mulatozhattak. Ezekhez a hagyományokhoz kapcsolódva jönnek össze a komáromi asszonyok évről-évre február elején.

A jelmezes felvonulás és a beszélgetések mellett fánk sütő versenyt is tartottak a szervezők. Az ételeket mindenki otthon készítette el, majd a helyszínen zsűrizték azokat.

„A legjobb három helyezett oklevelet az első pedig asszonybort kapott. Idén Fitos Éva ekler-fánkja lett a legfinomabb, így neki járt az első díj. Második helyen Németh Györgyné hagyományos szalagos fánkja, harmadik helyen pedig Mátyus Zsófia krumplis fánkja végzett” – emelte ki Nyikus Anna. 

Az eseményen énekléssel és citerazenével közreműködött a Megyei Príma Különdíjas Duna Népdalkör és a Napraforgók Citerazenekar.