Október elseje az idősek világnapja mellett a zene világnapja is. Ebből az alkalomból hétfőn színes programokkal készült Komárom. Délelőtt a hagyományoknak megfelelően játékos hangszerbemutatóval kedveskedett a helyi óvodásoknak az Egressy Béni Zeneiskola, délután pedig a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda a komáromi iskolákkal együtt, harmadik alkalommal rendezte meg az öröméneklést, idén a Szent István templom mögötti füves részen.

Baranyi Gizella főszervező elmondta, hogy Yehudi Menuhin 1975-ben javasolta, hogy október elseje legyen a zene világnapja, a város ehhez a jeles alkalomhoz csatlakozik évről-évre.

„Az öröménekléshez több komáromi és környékbeli település intézménye is csatlakozott, emellett a rendezvényre a korábbi évek hagyományait folytatva a budapesti Hermann Ottó Általános Iskola gyerekkórusa is ellátogatott Komáromba. Az előadott énekek között voltak gyermekdalok, ismert és kevésbé ismert slágerek, valamint népszerű musicalek is” – emelte ki a főszervező.

Az egész napos programok zárásaként „Generációk a pódiumon” címmel a zeneiskola jelenlegi és korábbi diákjainak és szüleinek műsorát hallgathatták meg a jelenlévők az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában.