A komáromiaknak egyre nagyobb a gyerekvállalási kedve, amit a kormányzati támogatások mellett Komárom önkormányzata is külön intézkedésekkel és kedvezményekkel segít.

„A komáromi városvezetés kiemelt feladatának tartja a városban élő családok támogatását, ezért az önkormányzat az utóbbi években számos olyan intézkedést hozott, melyek még inkább segítenek abban, hogy az itt élők közös otthonuknak tekinthessék Komáromot” – fogalmazott korábban Molnár Attila polgármester.

Ilyen segítség az újszülött gyermekek támogatása, a kismamák és a diákok ingyenes utazása a helyi járatokon, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, és számos olyan intézkedés, amely a családok támogatását szolgálja. Ezek mellett január elsejétől újabb segítő kezet nyújtott Komárom a fiataloknak, ugyanis egyszeri vissza nem térítendő százezer forintot kapnak a friss házasok is.

Az intézkedések mellett az önkormányzat jelentős összegeket fordít intézményi fejlesztésekre is. Ennek keretében év végére felújítja a városvezetés Komárom összes óvodájának udvarát, ahova új játékok is kerülnek, valamint TOP-os forrásból október 31-ig teljesen megújul az Aprótalpak Bölcsőde.

A családvállalást ösztönző intézkedéseken és intézményi fejlesztéseken túl a legutóbbi testületi ülésen az óvodai beiratkozásokról is döntöttek a képviselők.

E szerint a leendő óvodások szülei idén május 10-án 8 órától 17 óráig és május 11-én 8 órától 16 óráig írathatják be gyerekeiket. Az évközi felvétel iránti igények bejelentését is ebben az időpontban kell megtenni. Emellett az önkormányzat döntött a nyári zárva tartás időpontjairól is.

Óvoda

Zárva tartás ideje

Első nyitva tartási nap

Csillag Óvoda

Gesztenyés Óvoda

Kistáltos Óvoda

Napsugár Óvoda

Szivárvány Óvoda

Szőnyi Színes Óvoda

Tóparti Óvoda

június 18-július 27.

július 23-augusztus 24.

június 18-július 20.

július 9-augusztus 10.

június 18-július 20.

július 9-augusztus 10.

július 23-augusztus 24.

július 30.

augusztus 27.

július 23.

augusztus 13.

július 23.

augusztus 13.

augusztus 27.


Jövőre elkészülhet Komárom legújabb és legmodernebb játszótere