Anyukák, akik… címmel indult klubfoglalkozás csütörtökön a szőnyi Kemencés Házban, ahova minden érintettet vártak, akik elmondták tapasztalatukat, megosztották megszerzett tudásukat és a későbbiekben akár sütő-főző tudományukat is megmutatják a komáromi anyukáknak.

„A Kemence Hagyományőrző Gasztro-kulturális és Közösségfejlesztő Egyesület egy klubrendszerben működik, ez az alapja mindennek” – mondta el a Helyi Híradóknak Schmelczné Bajmóczi Ildikó. A foglalkozás vezetője hozzátette: az alapító tagok kezdetben olyan foglalkozásokat indítottak, amihez értenek, erre épült a rendszer. Azonban, ahogyan érkeztek a különböző foglalkozásokra a szülők, egyre több olyan dolog került az előtérbe, amelyre valós társadalmi igény van.

A foglalkozások során merült fel a gondolat egy anyukában, hogy ő speciális étrendű gyermeket nevel. Az elmúlt időben született gyermekek többsége, szenved egy vagy többféle ételallergiától, és azt a tudást, amit megszerzett szívesen megosztaná másokkal és ő is szívesen fogad el a többi szülőtől tapasztalatokat.

„A mi közösségi terünk ezt a célt szolgálja, hogy helyet adunk az ilyen kezdeményezéseknek. Első alkalommal rendeztük meg ezt a foglalkozást, azonban további témákban is gondolkozunk, így akár havi vagy akár kétheti rendszerességgel is tudjuk fogadni a szülőket a Kemencés Házban. Ha igény van rá, a napokban elkészül a konyhánk is és bármi bemutathatja sütő-főző tudományát, segítve ezzel a többi szülőt” – emelte ki Schmelczné Bajmóczi Ildikó.

Ha ötlete vagy kérdése van a témával vagy további témaötletekkel kapcsolatban, keresse fel a Kemencés Házat (Komárom-Szőny, Kossuth Utca 85.) vagy írjon e-mailt a kemence.regisztracio@gmail,com címre.