Örökbefogadó, kutyasétáltató és adománygyűjtő napot szervezett vasárnap a Komáromi Rex Állatvédő Egyesület a menhelyen, amely ötéves születésnapját is ünnepelte. A szervezet korábban felhívást tett közzé, hogy tápra és konzervekre van szükségük, amelyre sokan felfigyeltek és a szombati gyűjtéssel együtt, amelyet az Országos Állatvédőrség Alapítvány szervezett, csaknem egy tonna állateledel gyűlt össze.

Mandel Géza, a Rex Komáromi Állatvédő Egyesület vezetője a Helyi Híradóknak elmondta: az adományozók az önkénteseknek köszönhetően kézzel készített ajándéktárgyat kaptak cserébe a felajánlásokért. Kiért arra is, hogy jól jött a segítség, hiszen jelenleg teltházzal működnek, ami azt jelenti, hogy több mint 60 állat éli mindennapjait a menhelyen. Folyamatosan cserélődnek azonban a kutyák, hiszen mintegy nyolcvan ebet fogadta örökbe az idén.

Egy korábban meghirdetett rajz-, illetve fotó pályázat eredményhirdetésére is várták a gyerekeket, akik között értékes nyeremények találnak gazdára, valamint meg is tekinthették az alkotásokat az érdeklődők.