Január 25-én a Monostori erőd adott otthont az idei járási bálnak, amelynek – Nagyigmánd, Almásfüzitő, Csém, a Bana és Mocsa után – teljes bevételét a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda kapta meg.

Az ünnepélyes átadón hétfőn a Szent Ignác Közösségi Házban Molnárné Taár Izabella a Komáromi Járási Hivatal vezetője köszöntötte a megjelenteket, köztük Czunyiné Bertalan Juditot, a térség országgyűlési képviselőjét, Veres Andrást, a győri egyházmegye püspökét, Kancz Csaba kormánymegbízottat, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Molnár Attila polgármestert, valamint a járás megjelent polgármestereit.

Az idei bálon rekordösszegű adomány gyűlt össze, ennek köszönhetően egy több mint 1,6 millió forint összegről szóló csekket adott át Czunyiné Bertalan Judit és Molnárné Taár Izabella a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetőinek.

Molnár Attila polgármester az eseményen pedig nagy bejelentést tett, beszédében elmondta, hogy az önkormányzat megduplázza a bál bevételét, így több mint 3,2 millió forintot fordíthat az intézmény fejlesztésre.

Veres András, a győri egyházmegye püspöke is örömteli bejelentést tett: néhány éven belül új óvodai épületbe költözhetnek a gyerekek.