Idén tizennegyedik alkalommal várják Komáromba a hatalmas tömegeket vonzó „3 x CACIB” nemzetközi kutyakiállításra az érdeklődőket, amely három napon keresztül, minden nap egy CACIB kiállítást foglal magába. A rendezvényre rengeteg kiállító érkezik belföldről és külföldről egyaránt, Európa számos országából. A szervezők szerint a három napban csaknem hatezer kutyát bírál el a szakmai zsűri.

„Mindegyik nap 10 órakor kezdődnek a fajtabírálatok” – mondta el a Helyi Híradóknak Tibay Norbert. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének rendezvényszervezési osztályvezetője hozzátette: a fajtabírálatok mellett különleges programok is színesítik a hétvégét. Pénteken és szombaton 15 órakor Best In Show-val várják az érdeklődőket, emellett szombaton 13 órakor a Millennium-telepi Kutyaiskola és Sportegyesület fegyelmező, őrző-védő és ügyességi bemutatóját, 14 órakor pedig Hamza Viktória szabadidomító lovas előadását tekinthetik meg a helyszínen a látogatók.

A három nap alatt, három különböző státuszú kiállítás zajlik le az erődben. Pénteken egy általános jellegű, szombaton egy kvalifikációs, vasárnap pedig a hagyományos Derby CACIB kiállítás. A Hungária Derby Győztes címért azok a kutyák versenyeznek fajtánként és nemenként, amelyek a kiállítást megelőző naptári évben születettek és fiatal, növendék, nyílt, munka vagy győztes osztályok valamelyikében kitűnő minősítést kaptak.

„Emellett vasárnap délelőtt idén is megrendezi a szövetség a komáromi REX Állatvédő Egyesülettel közösen a hobbikutya szépségversenyt is, amelynek bírója Puskás Péter énekes, színész lesz. A nevezési díjból befolyó összeggel a szövetség a komáromi egyesületet támogatja” – emelte ki Tibay Norbert.