Évek óta hagyomány a városban, hogy november első napjaiban megrendezi a Népművészet hete elnevezésű programsorozatot a Szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház. Idén november 4. és 11. között várja a rendezvény az érdeklődőket.

A nyitó citeratalálkozóra, amelynek kilencedik alkalommal adott otthont Komárom, határainkon túlról is érkeztek zenekarok, akik népszerűsítették a magyar népi húros hangszert, az asztali tamburát, azaz a citerát. Fellépett többek között a naszvadi Sústya Citerazenekar, a tényői Nagy András, Dunaalmásról Barsi Lászlóné és Bocsi Ramóna, a nagykéri Mórinca citerazenekar, valamint a házigazda Napraforgók Citerazenekar és Duna Népdalkör is.

A folytatásban egész héten színes programok várják a közönséget, kiemelten a családokat. Egyebek közt kézműves foglalkozással és népművészeti családi játszóházzal is készülnek az érdeklődőknek a szervezők.

Nyikus Anna a művelődési ház vezetője elmondta, hogy csütörtökön Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő Mintakincstár projektje alapján népművészeti Családi játszóház szórakoztatja a gyerekeket és szüleiket.

„November 10-én és 11-én szakmai napokkal várjuk az érdeklődőket. A projekt középpontban a komáromi ládák lesznek. Ennek szellemében szombaton délelőtt kutató utat szervezünk a tatai Német Nemzetiségi Múzeumba, valamint délután Budai Katalin népművész vezetésével a jelenlévők elsajátíthatják a bútorfestés alapjait a művelődési házban. Vasárnap 10 órakor Komáromi ládák, komáromi pingáló asztalosok címmel tart előadást Számadó Emese a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatója” – emelte ki Nyikus Anna.

A szakmai napokra előzetes regisztráció szükséges a 70/318-7770-es telefonszámon vagy az anna.nyikus@gmail.com e-mail címen.