Év elején döntött úgy a komáromi önkormányzat, hogy részben pályázati, részben pedig saját forrásból még az idén megújít egy kiemelt járdaszakaszt a szőnyi városrészen. Korábban már elkészült a páratlan oldal és most a Szőnyi utcában, a Széchenyi utcában, a Petőfi Sándor utca, a Magtár és a Szabadság utca között, valamint a Hősök tere és a Petőfi Sándor utca 21. szám között, mintegy 3 kilométeres szakaszon újul meg a páros oldalon is. Mindemellett a Mocsai úti buszöböl kialakítása is a napokban elkészül.

„A mostani fejlesztések nemcsak a városképet javítják, hanem az ott élők biztonságát is szolgálják” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila.

A polgármester hozzátette a járdaépítés folyamatos, jelenleg az egyszerűbb részeken kapott új térkő burkolatot a gyalogút, és ha az időjárás engedi, még idén elkészülhet a teljes fejlesztés.

„A Mocsai úti buszöböl kialakítása pedig az egyik oldalon már elkészült és a napokban megvalósul az út másik felén is, így biztonságosan lehet majd fel- és leszállni a temetőnél lévő megállóhelynél” – emelte ki a polgármester.

Célegyenesben a szőnyi járdák felújítása és a buszöböl kialakítása