A Magyar Turisztikai Ügynökség nemrég bejelentette, hogy vissza nem térítendő hazai forrást biztosít a kormány a strandfejlesztésekhez. Ennek köszönhetően a koppánymonostori városrészen egykor virágzó Duna-parti szabadstrand július elsejétől XXI. századi környezettel újra megnyit.

Czita János alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat 150 millió forint fejlesztési támogatást kapott a kormánytól, hogy rendbe tegye a Duna partszakaszon található szabadstrandot.

A fejlesztésnek köszönhetően csaknem ezer négyzetméter zöldfelület újul meg, lépcsőket és járdákat alakítanak ki a parton, ingyenes vízvételi pontot létesítenek, padokat és utcabútorokat helyeznek ki, valamint pihenőhelyeket, mini játszóteret, vizesblokkokat, öltözőket és baba-mama „szobát” is terveznek.

Célegyenesben a szabadstrand fejlesztése
 

 

„A projekt rövidtávú célja egy családbarát és biztonságos szabadstrand kialakítása, összekapcsolva a terület szomszédságában kialakított kajak-kenu kikötőhellyel.  Hosszú távú célja pedig a további fejlesztések megvalósításával egy új turisztikai vonzerő kialakítása, amely tovább bővíthető az új Duna-hídhoz vezető sétány kialakításával, valamint a Monostori erődnél lévő partszakasz további bekapcsolásával” – emelte ki az alpolgármester.

A parton kerékpártároló is épül, valamint biztosítják a szelektív hulladékgyűjtést is. Emellett a vízből mentéshez és elsősegély ellátáshoz szükséges eszközök is rendelkezésre állnak majd július elsejétől.

Célegyenesben a szabadstrand fejlesztése