Rongálás bűntette miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly Komáromban kalapáccsal és betonvas rúddal megrongált egy szobrot, mellyel több milliós kárt okozott – közölte a megyei főügyészség.

A 34 éves K. M. 2018. augusztus 18-án Komáromban sétálva, hirtelen dühkitörése miatt egy térkődarabot az egyik lottózó biztonsági üveggel ellátott bejárati ajtajának dobott, melynek következtében az üveg berepedt. A vádlott több mint 155 ezer forint kárt okozott.

Ezután a férfi 2018. augusztus 24-én késő este magánéleti problémái miatt újra indulatos lett, ezért a Jézus Szíve Katolikus Templom előtti téren a 106 centi hosszúságú betonvas rúddal, valamint a kalapáccsal a tömör mészkőből készült, teljes alakos Mindszenty József-szobrot ütni kezdte. Emiatt a szobor jobb arcfele, kézfejei, palástjának szélei letörtek. A vádlott a rongálással több mint 8,6 millió forint kárt okozott.

Börtönbüntetésre számíthat a napokig az utcán tomboló és rongáló férfi
 

 

Ezzel azonban még nem ért véget a dühöngése. A férfi ugyanis 2018. augusztus 27-én délelőtt az otthonából – egy betonvasat a kezében tartva – kirohant az utcára, és a szemben lévő családi ház kétszárnyas ablakát, illetve a műanyag redőnyt ütni kezdte. A redőny beszakadt, a hőszigetelt ablaküveg betört, a fém ablakpárkány, valamint az alatta lévő vakolat megsérült. A vádlott a tulajdonosnak mintegy 34 ezer forint kárt okozott.

Börtönbüntetésre számíthat a napokig az utcán tomboló és rongáló férfi
 

 

Az ügyészség a férfit garázdaság vétségével, rongálás vétségével, jelentős kárt okozó rongálás bűntettével, továbbá felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolja.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő – beszámítási képességében nem kizárt és nem is korlátozott – férfival szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.