Az elmúlt napokban bontási munkálatokkal elkezdődött a nonprofit szolgáltatóház és környezetének kialakítása a város központjában Gyár utca 12. és Bajcsy-Zsilinszky utca 29. alatti egybefüggő, mára teljesen kihasználatlan, úgynevezett volt Raksped területen.

Molnár Attila polgármester korábban elmondta a Helyi Híradóknak: a projekt célja, hogy egy több célcsoport által igénybe vehető közérdekű és közhasználatú funkciókat ellátó szolgáltatóház, egy családbarát játszótér, valamint járdák és parkolók épüljenek a korábban elhanyagolt részen.

„Emellett a rehabilitációba bevont területen kiépül a térvilágítás, távközlési és kommunikációs hálózat, valamint a csatornázás is megvalósul” – tette hozzá a városvezető.

A vasútállomás és a buszpályaudvar közelsége miatt a terület mellett elvezető úton közlekedő- és parkoló felületeket, kerékpársávot és kerékpártárolót is kialakítanak a nonprofit szolgáltatóház és a játszótér megközelítésére, valamint a vasúti és a buszpályaudvar utasai és a turisták számára.

Az 570 millió forintos támogatásból és több, mint 400 millió forintos önkormányzati önerőből megvalósuló beruházás várhatóan 2020. szeptemberében fejeződik be.