Tavaly a Thermál Hotel új nyílászárókat kapott, emellett minden tetőtéri szobába klímát szereltetett a fürdővezetés, de ezenkívül  a termálmedence női és férfi vizesblokkja is megújult, valamint új büfésor is nyílt a strandon. A felújításokat és fejlesztéseket teljes egészében saját forrásból valósította meg a Brigetio Gyógyfürdő.

„Idén minden beruházást alárendelünk az uszoda tetőszerkezet felújítására” – mondta el a Helyi Híradóknak Kovács Károly. A gyógyfürdő ügyvezetője hozzátette: a felújítás elengedhetetlen, hiszen az uszoda, ha kedvezőtlen az időjárás beázik, valamint hő-technikailag is problémát okoz. A tervek szerint nyáron, amikor már a vendégek a kinti úszómedencét is tudják használni, elkészülhet a tetőcsere. A felújítás előreláthatólag 3-4 hónapot vesz majd igénybe.

A szakemberek a főtartó gerendákat megtárják, a többi részt pedig teljesen elbontják. Ezután új fa tetőszerkezetet építenek, amelyre speciális panelokat helyeznek el, ami egy olyan alul-felül fém páncélzattal ellátott, hőszigetelő építőanyag. Ez azt jelenti, hogy nem kell hozzá külön páraátbocsátó réteg. Ennek köszönhetően lényegesebb gyorsabb lesz a kivitelezés is. Miután elkészült, felülről fémlemezfedést kap az uszoda, belülről pedig ritkított deszkázatot.

„A beruházás vegyes finanszírozásban mintegy 200 millió forintból valósul meg. Ez azt jelenti, hogy saját erőből mintegy 50 millió forintból, valamint csaknem 70 millió forintos önkormányzati támogatásból és 60-80 millió forint hitelből újulna meg teljesen az uszoda tetőszerkezete” – emelte ki Kovács Károly.

A tető mellett a tervek szerint új hőszigetelést kap majd a gyógyászati részleg és a szauna épületének utca oldala is.