Pénteken folytatódik a népszerű komáromi talkshow a Monaco Kávézóban, ahol újabb vendéget fogad Radics Gábor a délután házigazdája. Évek óta hagyomány a rendezvény Komáromban. A vendégek között megfordult már Miskolczi Julianna, Európa-bajnok, Sidi Péter, Európa- és világbajnok sportlövő, Koltay Gábor rendező, valamint Vizeli Csaba a Magyarock Dalszínház vezetője is, akit a társulat 15 éves jubileuma alkalmából kérdezett a házigazda.

A következő Kávészünet vendége a Komáromi Úszóklub SE vezetőedzője Szeidl Balázs lesz. A Komáromi Úszóklub SE húsz évvel ezelőtt alakult meg és jelenleg a város egyik legsikeresebb sportklubja. Az elmúlt két évtized alatt számos helyi, területi és országos versenyen értek el sikereket az egyesület úszói.

A klub sikere Turi Bálint alpolgármester kezdeményezésének köszönhető, aki meghonosította a felmenő rendszerű úszásoktatást Komáromban. Ennek lényege, hogy minden komáromi kisgyermek megtanuljon úszni, melyhez a szükséges hátteret a városvezetés biztosítja. Az óvodások már nagycsoportos korban elkezdik a tanfolyamot, mely során ősszel és tavasszal vesznek részt oktatásokon, majd másodikosként úszódiplomát kapnak. Több gyermek a tanfolyam elvégzése után lett tagja az úszóklubnak is. 

A múltról, a jelenről, valamint a jövő kihívásairól és terveiről mesél február 9-én 15 óra 30 perctől a Szeidl Balázs a Kávészünet beszélgetésen.