Október 23-án Komáromban a Jókai téren álló 1956-os szobornál 16 órakor beszédet mond Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő. Az eseményen Gál László Latinovics-díjas versmondó és Gál Júlia énekes, valamint a székelyudvarhelyi Alla Breve Vegyes Kar és a Vox Femina Női Kar is közreműködik. A megemlékezés után a jelenlévők megkoszorúzzák Csémi Máté és Ács Lajos emléktábláját. Majd 18 órakor emlékmise lesz a Jézus Szíve Római Katolikus nagytemplomban.

Október 23-án 10 órakor Ácson az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alakalmából a Gárdonyi Géza Általános Iskola aulájában beszédet mond Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője. Az ünnepségen az iskola tanulói közreműködnek.

Banán október 23-án 15 órakor kezdődik a település ünnepsége, melyen Simon Norbert református lelkész szólal fel. Az eseményen műsort adnak a helyi általános iskola diákjai, valamint a banai női kar is.

Megemlékezést tart október 23-án 15 órakor Bábolna az 56-os emlékműnél, ahol Horváth Klára polgármester emlékezik a mártírokra. Az alkalmon műsort ad az Anonim Drámacsoport. A jelenlévők ezután 15 óra 30 perckor a régi temetőben helyezik el az emlékezés virágait.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezik Mocsa is október 23-án 10 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Házban, ahol aranydiplomát kap Fehér Józsefné. Ezt követően koszorúzzák meg az 1956-os kopjafát az egybegyűltek. Az eseményen beszédet tart Kovács Károly alpolgármester, majd rövid műsorral készülnek a Mocsai Arany János Általános Iskola tanulói.

Ünnepi megemlékezést rendez Nagyigmánd október 23-án 10 órakor az Ötvenhatosok terén – esős időjárás esetén a Magos Művelődési Házban –, ahol Tussné Danyi Katalin szavalata után ünnepi beszédet mond Molnárné Taár Izabella a Komáromi Járási Hivatal vezetője. Ezt követően a Nagyigmándi Pápay József Általános Iskola 8. osztályos diákjainak műsora következik, majd a résztvevők megkoszorúzzák az 56-os kopjafát. 11 órakor a református templomban ökumenikus istentiszteletet tart Szalai Gábor katolikus plébános.