Mikolasek Sándor ötletgazdának köszönhetően valósult meg nemrég „A vitézség kerékpárútja”, amely Komárom és környéke 1848/49-es forradalom és szabadságharc helyszíneit mutatja be. Egy-egy táblán az éppen aktuális helyszínhez kötődő események és érdekességek olvashatóak.

A húsz állomásból álló mindössze 70 kilométeres táv Komáromból a volt Kombinát épülete elől indul, ami nem véletlen, hiszen hamarosan itt kap új otthont a Komáromi Klapka György Múzeum.  Az útvonal az Erzsébet hídon át Észak-Komáromba vezet, majd Ács, Csém és Mocsa érintésével érkezik vissza Dél-Komáromba.

Az ötletgazda Mikolasek Sándor volt. A szakmai munkát Számadó Emese, a Klapka György Múzeum igazgatója végezte, a lektorálást Hermann Róbert történész, a tervezést pedig Ölveczky Gábor. A kezdeményezéshez számos önkormányzat és vállalkozás csatlakozott.

A kerékpárutat április 18-án 10 órakor avatják fel. A szervezők kérik, hogy aki teheti, kerékpárral érkezzen, és még aznap járja körül a nem mindennapi élményt nyújtó távot.