Debrecen, miután csapatai nem jutottak be a Magyar Kupa négyes döntőjébe, visszalépett a rendezés jogától, így kerülhetett Komáromba a 2018-as Final Four. A Szőnyi Palánkdöngetők Körének három együttese is szerepel az elődöntőkben, hiszen a nőknél egy, a férfiaknál pedig két csapat is bejutott a legjobb négy közé.

„A férfi elődöntőknél az az érdekes helyzet állt elő, hogy az SZPK Komáromnak és a budapesti Phoenix csapatának is két-két gárdája jutott be” – mondta el a Helyi Híradóknak ifjabb Galambos Tamás. A Szőnyi Palánkdöngetők Körének elnöke hozzátette: bízik benne, hogy kialakul az álomdöntő és két komáromi csapat küzdhet a kupáért.

Tavaly Dunaújvárosban zajlott le a döntő, melyet az SZPK Komárom A csapat nyert meg 3-2-re, legyőzve a Phoenix Fireball együttesét. A budapesti alakulat most mindenképpen szeretne visszavágni a tavalyi vereség után, így izgalmas mérkőzéseket láthatnak a szurkolók.

„Bízom benne, hogy hazai közönség előtt sikerül megőriznünk a kupagyőztes címünket. Nagy esély van az SZKP Komárom A és a Phoenix Fireball férfi döntőre, azonban az SZPK Komárom B OB II-es csapatát sem kell leírni, okozhatnak a fiúk meglepetést az esélyesebb budapestiek ellen. A nőknél is érdekes a helyzet, hiszen a mieink az elődöntőben egy ki-ki meccsen lépnek pályára az Eger ellen, de a végső győzelem sem kizárt. Ami biztos, hogy a hazai pálya mindhárom csapatunkat segítheti hétvégén” – emelte ki ifjabb Galambos Tamás.

A Floorball Magyar Kupa Final Four programja:

2018. február 17. (szombat - elődöntők)
11:00 női Neumann Pillangók (Budapest) – Phoenix Fireball (Budapest)
13:30 női SZPK Komárom – EVSI (Eger)
16:00 férfi Phoenix Fireball (Budapest) - SZPK Komárom B
18:00 férfi SZPK Komárom A – Phoenix Wizard (Budapest)

2018. február 18. (vasárnap - döntők)
15:00 Női döntő
18:00 Férfi döntő

Álomdöntőben bíznak a komáromi floorballosok