A Fidelitas a megye több településén, – többek között Komáromban is – sajtótájékoztatót rendezett csütörtökön. Javaslatot tesznek ugyanis arra, hogy a helyi oktatási intézményeknek állatvédelmi oktatások tartsanak. A cél, hogy a gyerekek akár már általános iskolában megtanulják a felelős állattartás szabályait.

Az eseményen Kupcsok Péter, a megyei Fidelitas elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az állatvédelmi oktatás Tatabányán egy éve működik, és az elmúlt tanévben nagy sikert aratott a megyeszékhelyen. Ezt a gyakorlatot szeretnék a megye több településén is megvalósítani, hiszen az állatok kiszolgáltatott helyzetben vannak az emberekkel szemben, ezért fontos, hogy ezzel kapcsolatban tudjanak változtatni a gondolkodásmódunkon.

Turi Adrienn, a Komáromi Fidelitas tagja hozzátette, támogatják ezt a kezdeményezést, hiszen kiemelten fontos, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban tisztában legyenek az állattartás alapjaival és az örökbefogadás lehetőségeivel.

„Ennek köszönhetően a menhelyek telítettsége is csökkenne, ha időben megtanulják a gyerekek, hogyan kell állatot tartani, hogyan kell gondoskodni róluk és így talán nem újat vesznek, hanem elmennek egy menhelyre és örökbe fogadnak egy macskát vagy egy kutyát” – emelte ki Turi Adrienn.