A már hagyományos idősek karácsonyi ünnepségére várta pénteken Ácson az önkormányzat azokat a helyieket, akik betöltötték a 70. életévüket. A városvezetés ugyanis évek óta megrendezi ezt az ünnepséget. Ilyenkor egy ajándékcsomaggal és egy ebéddel kedveskednek a szervezők a meghívottaknak.

Az eseményen Szentirmai István polgármester köszöntötte a jelenlévőket, köztük Czunyiné Bertalan Juditot a térség országgyűlési képviselőjét és Molnárné Taár Izabellát a Komáromi Járási Hivatal vezetőjét.

A polgármester beszédében áldott karácsonyt kívánt az egybegyűlteknek és azt, hogy karácsonykor senki ne legyen egyedül, hanem hívja el gyermekeit, unokáit és legyenek együtt ezen a szép ünnepen.

Czunyiné Bertalan Judit kiemelte, hogy nem a csillogó ablakban, nem a tizenkét fogásból terített karácsonyi asztalban, nem a tizennyolc féle süteményben és nem a karácsonyi nagytakarításban lakik karácsony lényege, ezektől csak több lehet a karácsony. Ezekkel a gondolatokkal kívánt a jelenlévőknek szeretetteljes és békés ünnepeket.

Soós Piroska a rendezvény szervezője elmondta, hogy a korábbi évekhez hasonlóan több mint nyolcszáz meghívót küldenek ki és mintegy négyszázan el is jöttek az eseményre.

„A műsor és az ebéd mellett minden évben kedveskedik az önkormányzat az időseknek egy ajándékcsomaggal, amely idén tésztát, lisztet és kolbászt, valamint csokoládét, cukorkát és szaloncukrot is tartalmaz, összesen 3000 forint értékben” – emelte ki Soós Piroska.