Tavaly indította el azt az adománygyűjtő kezdeményezést az ácsi Természetjáró Bakancsos Klub, mely során több mint egy tonna, tartós élelmiszert sikerült eljuttatni az erdélyi Dózsagyörgy településre, az Isteni Irgalmasság Gyermekvédelmi Központba. Idén ismét szervez adománygyűjtő akciót a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára az egyesület az ácsi önkormányzattal közösen.

„Az adománygyűjtés két hónapon keresztül tart, egészen augusztus végéig. Korábban azt ígértük, hogy a nyár folyamán több alkalommal is szervezünk úgynevezett adománygyűjtő napokat, ilyen lesz a csütörtöki rendezvényünk is” – mondta el a Helyi Híradóknak Tóth János.

A klub vezetője hozzátette: gondolva a szünidejüket töltő gyerekekre, szervezték ezt a programot hétköznapra, hogy a nyári melegben is legyen lehetőségük helyben is kikapcsolódniuk.

„A szülőket arra kérjük, hogy adománnyal támogassák kezdeményezésünket. Főként tartós élelmiszerek felajánlását várjuk, elsősorban cukrot, lisztet, olajat, tésztát és konzerveket” – emelte ki Tóth János.

A rendezvény csütörtökön 15 órakor kezdődik a Zichy parkban és egészen az esti órákig tart.