Harmadik alkalommal ülésezik szerdán idén az önkormányzat képviselő-testülete, amely nyílt ülésen 12, míg zárt ülésen további 4 napirendi pontról dönt a Városháza dísztermében.

Több beszámolót is elfogadhatnak a városatyák, egyebek közt a polgármesteri hivatal, valamint a Középnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. előző évi tevékenységéről is.

A képviselők emellett döntenek a szociális rendelet és a helyi építései rendelet módosításáról, valamint elfogadhatják a Közszolgálati Tisztviselők Napja, július elseje munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló önkormányzati rendeletet is.

A testület dönt a közművelődési alapszolgáltatások megszervezéséhez szükséges tervek elfogadásáról és a köznevelési intézmények átszervezéséről is. Emellett a napirendi pontok között szerepel a szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása is.

Zárt ülésen a városatyák ingatlanokkal kapcsolatos döntésekről és önkormányzati tulajdonú bérlakásokról szavaznak, valamint az idei „Komárom Város Díszpolgára” és „Pro Urbe Komárom” kitüntető címek és díjak odaítéléséről is döntenek.