A Fertő Tavi Speciális Kutató- és Mentő Vízipolgárőrség, a Duna Vízipolgárőr Egyesület Komárom, valamint a budapesti Rendészeti Kiképzők Szövetsége közösen szervezte meg szombaton a Monostori erődben az ötödik Dunai Hajós Sportversenyt.

A Monostori erődben rendészeti középiskolások versenyeztek
 


Az ország több pontjáról érkeztek csapatok, emellett a komáromi Kempelen Farkas Szakközépiskola és Kollégium csapata is részt vett a versenyen.

„Ötödik alkalommal invitáltuk az ország rendészeti középiskolásait a Dunai Hajós Sportversenyre” – mondta el a köszöntőjében Farkas József. A verseny főszervezője hozzátette: az idei, sorrendben már ötödik, versenyre tizenegy csapat nevezett. A négyfős alakulatoknak öt állomáson kellett számot adniuk a tudásukról.

A gyakorlati pontok között lövészet és fegyverismeret, falmászás és álca alatti kúszás, tűzoltás és tűzoltó eszközök felismerése, illetve vízi életmentés is szerepelt. Minden feladatra 10 percük volt a fiataloknak.

A Monostori erődben rendészeti középiskolások versenyeztek
 


„A verseny célja elsősorban, hogy a diákok figyelmét felhívjuk a természet és a Duna védelmére, szépségére. Emellett célunk volt, hogy a belügyi képzést választó diákok komoly elméleti és gyakorlati tudásukat is összemérhessék egymással ” – emelte ki Farkas József.

A Monostori erődben rendészeti középiskolások versenyeztek
 


A versenyt a Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakgimnázium csapatának tagjai nyerték meg, akik egy évig birtokolhatják a győzteseknek járó vándorserleget. A jól teljesítő csapatok pólót, érmet és emléklapot kaptak. A komáromi alakulat egyébként a hatodik helyen végzett.