Komáromba érkezett az országjáró gazdafórum, amelynek sajtótájékoztatóján Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője házigazdaként köszöntötte Völner Pál igazságügyi államtitkárt és Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkárt, valamint a sajtó megjelent képviselőit április 18-án az Arany 17 Rendezvényközpontban.

Feldman Zsolt kiemelte, hogy önmagunkban talán nem mindig vagyunk elegek, ezért Magyarország kormánya 2010-ben szövetséget kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével.

„Az együttműködés eredményeként elmondható, hogy az elmúlt nyolc évben a magyar mezőgazdaság teljesítménye folyamatosan növekedett. Hogy ezt megőrizzük, olyan politikai erőre van szükségünk az Európai Parlamentben, amelyek barátai és szövetségesei a vidéki embernek és a magyar mezőgazdaságnak. Olyan európai bizottságra van szükségünk, amely nem elvesz, hanem hozzáad. Az agrárium szempontjából ez a tétje május 26-nak, hogy meg tudjuk-e védeni az agrárpénzeket, ezeket a fejlődéseket és a vidéki térségek fejlődését szolgáló forrásokat” – tette hozzá.