Évek óta terve a komáromi önkormányzatnak, hogy rendbe tegye a vasútállomás és a buszpályaudvar közötti, a köznyelvben csak volt Raksped területnek hívott, jelenleg nagyon elhanyagolt környezetet. Az erre a célra nemrég elnyert, csaknem 570 millió forintos pályázati forrás pedig lehetőséget biztosít erre.

Az említett területen egy Nonprofit Szolgáltatóház épül, valamint megszépül az intézmény közvetlen környezete is. Az épületbe költözik majd be minden feladatával együtt a Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Szolgálat. A szolgáltatóházban emellett egy többfunkciós családbarát fedett játszótér, egy ifjúsági közösségi tér, valamint szolgáltató és szociális funkciók elhelyezésére szolgáló terek is helyet kapnak, valamint a civil szervezetek által igénybe vehető irodák és klubhelyiségek is.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy hamarosan kiírja a közbeszerzést a városvezetés.

„Ezzel a beruházással a komáromi gyerekeket és családokat tudjuk segíteni. Az épület mellett egy máltai típusú játszótér is megépül, ami egy gyerekek és felnőttek számára is interaktív foglalkozásokkal kibővített tér lesz, valamint a 21. századi elvárásoknak megfelelően ingyenes WiFi-pontot is kiépít a városvezetés” – emelte ki Molnár Attila.

Az építkezés kezdete a közbeszerzési eljárás lebonyolítása után dől el, a megvalósításának határideje azonban 2019. december 31.