A korábbi évekhez hasonlóan idén is hosszabbított nyitva tartással látogathatók a temetők Komáromban, ugyanis november elsejétől az ünnepi hétvégéig 7 órától 21 óráig tartanak nyitva. Ebben az időszakban személygépjárművel nem szabad behajtani a temető területére. A komáromi és a koppánymonostori temetők kezelője a Komáromi Városgazda Nonprofit Kft., amelynek munkatársai felkészültek az ünnepekre.

„Egész évben folyamatosan rendbe tartjuk a temetőket és környéküket, azonban az elmúlt napokban több szépítési munkákat is elvégeztünk, készülve az ünnepekre” – mondta el a Helyi Híradóknak Neuvirth Imre. A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette: mindkét temetőben megtörtént az idei év utolsó fűnyírása, valamint a cserjebokrok és a fák visszametszése, emellett újratelepítették a hiányos virágoskerteket is. A komáromi temető ravatalozója is megszépült az elmúlt időszakban. Az épület kompletten megújult, valamint egy előtetőt is építettek a bejárata elé.

„Az ünnepek után a temető nyitva tartása vissza áll a korábbi rendre, így jövő héttől ismét 17 óráig lesznek látogathatók a sírkertek” – emelte ki Neuvirth Imre.

Mindenszentekre és Halottak Napjára való tekintettel a megszokotthoz képest  jóval nagyobb forgalomra kell számítani a temetők környékén. Az autósok és a gyalogosok részéről is nagyobb figyelmet kíván a közlekedés. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy értékeinket különösen óvjuk és azokat ne hagyjuk a gépjárművekben. A temetőkben és azok környékén megerősített rendőri jelenlét lesz az ünnepek alatt.