A Rába–Duna–Vág Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (RDV ETT), a nemrég meghirdetett „Herbaland” projekt részeként, ingyenes szakmai műhelyt szervez december 11-én 15 és 18 óra között az Arany 17 Rendezvényközpontban. A program elsődleges célja a gyógynövény gazdálkodás és felhasználás népszerűsítése.

Az eseményen előadást tart többek között Lelkes Gábor, régiófejlesztési szakértő, aki a gyógynövények felhasználási területeiről mesél. Majd Siklósi József, Ybl-díjas építész Barangoló címmel a gyógynövényes látnivalókat mutatja be a régióban, Csicsay Péter növénytermesztési szakember pedig a gyógynövénygazdaság kiépítésének feltételrendszeréről tájékoztatja a megjelenteket. Az előadások mellett kóstolót is tartanak a szervezők, így gyógynövényeket, teákat, szörpöket, dzsemeket, mézeket, likőröket, borokat és sajtokat is megízlelhetnek az érdeklődők

A részvétel díjmentes, de regisztrációköteles. A részvételi szándékot december 7-ig, a https://goo.gl/forms/hipkeQBB58kKkcY52 elérhetőségen lehet jelezni. A leggyorsabb jelentkezők csoportos teakóstolón és krémkészítő foglalkozáson is részt vehetnek. Az első 50 érkező pedig 16GB-os USB kulcsot kap ajándékba. Az eseményen a Kemence Egyesület önkéntesei igény esetén gyermekfelügyeletet biztosítanak.