Nem mindennapi évfordulóra gyűltek össze szerdán délelőtt a meghívottak, valamint az iskola egykori és jelenlegi tanárai és diákjai, ugyanis fennállásának 90 éves évfordulóját ünnepli idén a Petőfi Sándor Általános Iskola.

Molnár Csabáné igazgató az ünnepségen elmondta, hogy az intézmény működése jó példája annak, hogyan kell megőrizni a múlt értékeit, elkötelezetten dolgozni a jelen eredményeiért, melyből a jövő fakad.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, hogy az iskola 90 éves múltja azt mutatja, hogy az elvégzett munka erősít, épít és közösséget alkot.

Molnár Attila polgármester nem érkezett üres kézzel a születésnapra, hiszen polgármesteri keretéből 2 millió forintot ajánlott fel az iskolának, amelynek köszönhetően megvalósulhat egy szabadidőpark az intézmény udvarán.

Az eseményen Czunyiné Bertalan Judit és Molnár Attila mellett részt vett többek közt Molnárné Taár Izabella a Komáromi Járási Hivatal vezetője, Vereckei Judit a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, valamint Czita János alpolgármester is.

A köszöntők és beszédek után díjazták egy korábbi pályázati felhívás győzteseit, majd az iskola diákjai műsort mutattak be a jelenlévőknek a jeles évforduló alkalmából.