A magyar kormánya célja az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás és ennek a törekvésnek a támogatása, ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban pályázatot írt ki az önkormányzati intézmények hatékonyabb energiafelhasználásának, ésszerűbb energiagazdálkodásának elősegítésére.

Ezen a pályázaton indult az önkormányzat is, mely mintegy 227 millió forintból korszerűsítheti a Jókai Mór Gimnázium épületét 2020-ig. A minap ugyanis pozitívan bírálták el a városvezetés „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázatát.

Az elnyert összegből hőszigetelést kap a gimnázium épülete, korszerűsödik a fűtési rendszere, és a korábban megkezdett nyílászárók cseréje is folytatódik. Ezenkívül a tornaterem szellőzőrendszere is megújul, ahogy a világítás is. Klíma mellett pedig a megújuló energia hasznosítására napelemek kerülnek az akadálymentesítés előtt is álló épületre.

„A forrásból 2020-ig a gimnázium teljes körű energetikai korszerűsítése megvalósul. A felújítás célja, hogy az intézmény épületében a nyílászárók cseréjével, a hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével az energiafogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást is minimalizáljuk” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila polgármester.