Az önkormányzat civil szervezeteinek és rendezvényeik köszönhetően évről-évre egyre népszerűbb Komárom, hiszen a különböző programokra, a versenyekre és a sporteseményekre az ország számos pontjáról érkeznek érdeklődők, sportolók és látogatók a városba. A civil szervezetek mindig más szemszögből közelítik meg a rendezvényeket és a programokat, hiszen amíg az önkormányzat inkább a kötelező ünnepekre és eseményekre helyezi a hangsúlyt, addig a különböző egyesületek színesebbé teszik a város kulturális és sport életét – fejtette ki Kántor Zsuzsanna pályázati referens. Kitért arra is, hogy ezt erősíti a városvezetés azzal, hogy idén is több mint 20 millió forintot biztosít a helyi civil szervezetek támogatására.

„Tavaly összesen 37 pályázat érkezett be a felhívásra, melyből 18-at tudott támogatni az önkormányzat” – mondta el a Helyi Híradóknak Kántor Zsuzsanna. Hozzátette: eddig néhány pályázat érkezett csupán be. Az igazi dömping az utolsó napon várható. Az idei leadási határidő csütörtök 16 óra.

Gregor Zoltán a Brigetio Kerékpáros Sportegyesület elnöke a Helyi Híradóknak elmondta, hogy az elmúlt évben és idén is pályáznak.

„Elsősorban az idei versenyek megszervezésére és lebonyolítására pályázunk. Nemcsak a kerékpározást szeretnénk népszerűsíteni Komáromban, hanem a város hírnevét is öregbítjük, hiszen a komáromi megmérettetésekre az ország számos pontjáról érkeznek bringások és viszik hírét. Az önkormányzat a támogatás mellett rengeteg segítséget nyújt az egyesületünknek, amit a városunk népszerűsítésével tudunk meghálálni” – emelte ki Gregor Zoltán.

A benyújtott igényeket és pályázatokat a képviselő-testület még februárban megtárgyalja, és ezután köt stratégiai megállapodást a civil szervezetekkel.