Teljes épületenergetikai korszerűsítés valósult meg az elmúlt időszakban a TSZC Kultsár István Szakközépiskolájának és Szakiskolájának főépületén. A keddi átadón részt vett Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára, Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője, Kancz Csaba kormánymegbízott, Molnárné Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője, Berczellyné Nagy Marianna, a Tatabányai SZC főigazgatója, Molnár Attila polgármester és Sipos Sándorné az intézmény igazgatója is.

Pölöskei Gáborné az átadón elmondta, hogy az intézmények korszerűsítése mellett elengedhetetlen, hogy megjelenjenek a digitális tananyagok.

„Ezzel új iparágak megjelenésére érzékenyebb, gyorsabban reagáló szakképzési és felnőttképzési rendszer alakítható ki, mivel 15-20 év múlva olyan szakmák jelennek meg, amelyek ma még ismeretlenek” – emelte ki a helyettes államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta, a komáromi intézmény a Nemzeti Foglalkoztatási Alap szakképzési intézményfejlesztési keretéből kapott csaknem 120 millió forintot, ennek köszönhetően valósulhatott meg a mostani fejlesztés.

Molnár Attila úgy fogalmazott, hogy Komárom soha nem látott fejlesztési időszakot él napjainkban.

„Tízmilliárdos fejlesztések zajlanak jelenleg a városban, mint egyebek közt az ipari parki beruházás, a Csillag erőd fejlesztés, vagy az új Duna-híd építése. Ezek mellett pályázati és saját forrásból számos fejlesztés is megvalósul, amelyek teljesen átalakítják Komárom arculatát” – emelte ki a polgármester.

A mostani beruházásnak köszönhetően megújult az iskolaépület tetőszerkezete és homlokzata, valamint hő- és vízszigetelése. A felújítás keretében az iskola új külsőt kapott, amely jobban illeszkedik környezetéhez.