Komárom az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében támogatási kérelmet nyújtott be. Az elnyert tendernek köszönhetően lehetőség nyílik egy intelligens határon átnyúló közösségi utas tájékoztató rendszer kiépítésre, valamint online menetrend, mobil alkalmazás és közös díjszabási rendszer fejlesztésére. A projekt lehetőséget biztosít arra, hogy az autóbusz pályaudvar peronja megújuljon, valamint felújíthassák a Szent László utca burkolatát. Ezek mellett egy elektromos busz beszerzésére is lesz lehetőség.

Molnár Attila polgármester a projekttel kapcsolatban elmondta, bízik abban, hogy egy Komáromban gyártott BYD típusú elektromos busz közlekedhet majd a két Komárom között.

A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. a projektben vállalta az elektromos busz és kapcsolódó eszközök beszerzését, egyebek közt a belső utas tájékoztatást biztosító LED-es kijelzők és hangosbemondók, a LED-es utas tájékoztató táblák, a megállóhelyi utas tájékoztató táblák, a szoftverek, és a jegyérvényesítő gép beszerzését.

A projekt összköltsége eléri a 320 millió forintot, melyből Komárom támogatása csaknem 100 millió forint. A fejlesztés várhatóan 2021 nyár végére valósul meg.